AL prozori

Aluminijumski prozori sve više postaju poželjnija opcija kada je u pitanju kućna izrada ili pregradnja. Stručnjaci za prozore prave prozore koji koriste aluminijum, jer je bez rđe i održavanja, a takođe se ne savija tako lako kao plastični i PVC okviri. Prozori od aluminijuma su veoma izdržljivi, a kako je aluminijum lak, sa tanjim okvirima čine ih lakšim prozorima. Takođe se isporučuju u raznim bojama kako bi se slagale sa temama po različitim sobama, a s opcijom bojanja mogu imati dvostruki premaz u boji gde unutrašnjost ima drugačiju boju od spoljašnje. Sama stakla mogu dobiti opcije poput samočišćenja i solarnog stakla. Izbor u pogledu dizajna, stila i boja je širok.                  

AL prozori su izdržljivi i zahtevaju veoma malo održavanja, dodajući vrednost kupovini i čine ih vrednom investicijom za bilo koju vlasnicu kuće.

Aluminijumski profili nastaju procesom ekstrudiranja iz legure AIMgSI, 0,5 prekidna čvrstoća F22, tvrdoća HB75 prema din 1748.

Osnovna podela u aluminijumskim konstrukcijama je na:
- hladne profile bez prekinutog termo-mosta
- profile sa termički-prekinutim mostom

Aluminijumski prozori imaju mnogo više vrlina od PVC-a, ali i jednu značajnu manu. To su znatno lošija svojsta izolacije, jer je aluminijum odličan provodnik toplote. U građevinarstvu to obično nije poželjna osobina, posebno kada je stolarija u pitanju, jer zbog toga je lošija termička izolacija kuće, a veće temperaturne razlike mogu da dovedu do pojave kondenzacije. Upravo zbog ove osobine, kod aluminijumskih profila imamo osnovnu podelu na one s prekinutim termičkim mostom i one bez prekinutog termičkog mosta (tzv. topli i hladni profili). Profili koji nemaju prekinuti most su cenovno povoljniji, ali ako vam je barem malo važna ušteda energije – takve profile treba izbegavati za spoljne zidove. Gde koristiti takve profile? Stolarija od takvih profila je idealna kod ulaza u zgrade, za razdvajanje grejanih prostora unutar objekta, znači na svim mestima gde nije velika temperaturna razlika između dve strane prozora ili vrata. Zato prozori i vrata sa neprekinutim termičkim mostom nisu pogodni za spoljne prozore stambenih objekata, jer temperaturna razlika sa obe strane može tokom zime da iznosi i do 40 stepeni celzijusa.

elvial-.jpg

ELVIAL 2000

ELVIAL 2000 - spada u grupu hladnih profil bez termoprekida sa dubinom ugradnje od 55-75 mm, zauzima vodeće mesto na našem tržištu, a uglavnom se koristi u poslovnim prostorima, za izloge, velike otvore, kod unutrašnje stolarije i kod ulaznih vrata.

Sistem ima odličan tok vode, zahvaljujući spoljnim, perimetrički postavljenim drenažnim otvorima, dostupan je sa ravnim i zaobljenim krilom, a pravi dizajn i lagana konstrukcija čine ovaj dvokomorni profilni sistem posebnim u svojoj kategoriji.

elvial-4600-1-1-830x830.jpg

ELVIAL 4600

ELVIAL 4600 - je multilock sistem i smatra se su idealno rešenje za kuće i modernu izgradnju, jer nude visoki nivo termičke i zvučne izolacije kao i neprikosnovnu, sertifikatom potvrđenu sigurnost. Ovaj sistem koristi mehanizme sa višestrukim zatvaranjem, koji se fiksiraju na više tačaka po obimu otvora.

Sistem karakteriše i impresivan nivo vodootpornosti, mogućnost izrade svih vrsta okvira, dostupan je sa ravnim i zaobljenim oblicima, a raspoloživ je i sa roletnama.

Maksimalna dimenzija krila: širina 1000mm – visina 2200mm Minimalna dimenzija krila: širina 310mm – visina 400mm

Kontakt

Adresa: Klisina 9.

Nova 8, Batajnica

Tel: +381 646136002

Bobar Plast

© 2020

Sva prava zadržana