AL klizni sistemi

Klizni sistemi od aluminijuma su najsvestranija i najsnažnija vrata za svakodnevnu upotrebu. Ona omogućavaju spajanje unutrašnjih prostorija sa balkonima, tremovima i dvorištima bez ikakvih smetnji.

Klizna vrata su odličan izbor za objekte gde ima dosta ljudi, gde je velika prohodnost, a gde postoji manjak prostora i velika potreba da se on maksimalno iskoristi.

Sistemi su napravljeni da pruže najveću snagu, stabilnost, sigurnost, ali i fleksibilnost dizajna.

Klizna vrata pružaju estetsko zadovoljstvo, lepotu kao i bezbednost, izdržljivost, funkcionalnost i uštedu energije. Dizajneri često preporučuju svojim klijentima aluminijumska klizna vrata jer se retko šta tako uklapa u moderan stil poput njih, a pritom se ovaj tip vrata može izraditi u veoma širokom opsegu boja. Najboje od svega je što se ne treba odreći funkcionalnosti i korisnosti zarad stilske koristi i ispunjenja estetskih želja.

Sa sposobnošću da stvore velike staklene površine, dozvoljavajući prirodnom svetlu da uđe u prostoriju, klizna vrata su savršeno rešenje za maksimizaciju prostora i smanjivanje barijera između spoljašnosti i unutrašnjosti. Pritom klizna vrata od aluminijuma deluju prilično skupoceno, ali su ipak isplativa.


Prednosti kliznih vrata u odnosu na obična po pitanju funkcionalnosti i maksimalnom korićenju prostora su brojna.

Korišćenje kliznih vrata sa malog gazišta ili stepeništa je mnogo bezbednije, nego kada su u pitanju vrata sa klasičnim otvaranjem jer osoba ne mora da zakorači unazad i rizikuje pad. Ovaj tip vrata je mnogo lakši za korišćenje hendikepiranim licima, naročito ljudima koji se kreću uz pomoć kolica, a i klizna vrata su obično šira od klasičnih jednokrilnih vrata.

Kako ogromni deo kliznih vrata čine stakla i na njih treba obratiti posebnu pažnju, naročito ako se vodi računa o termalnoj izolaciji.

Da se pri naknadnom renoviranju starih objekata ne bi morale vršiti velike konstruktivne izmene, aluminijumski sistemi kliznih vrata se mogu proizvesti u najrazličitijim dimenzijama i oblicima i nude savršena rešenje za sve individualne želje.

elvial-RAAM-PLAST_presek-3.jpg

ELVIAL 6700

ELVIAL 6700 - je sistem sa jednom, dve ili tri šine, dostupan u kliznoj varijanti ali i u podizno-kliznoj zbog boljeg dihtovanja. U pitanju je elegantan sistem štedljivim oblikom, sertifikovan protiv provalnika, sa odličnim dihtovanjem, karakteriše ga izuzetan nivo vodootpornosti.

Veoma funkcionalan sistem idealan za velike otvore. Prednosti sistema su vođice od INOX-a. Sistem ELVIAL 6700 poseduje posebno ojačane koji ne oštećuju vođice. Takođe je poboljšana toplotna izolacija primenom poliamida ojačanih staklenim vlaknima. Kontrola prolaska vode i vazduha dobijena je zahvaljujući EPDM gumama. Sigurnost sistema je povećana postavljanjem mehanizma koji sprečava podizanje

elvialalu_stolarija_elv3000.jpg

ELVIAL 3000

ELVIAL 3000 – je klizni sistem bez termoprekida, predviđen za zastakljivanje terasa, zimskih bašti i za unutrašnja vrata. Primena ovog sistema je višestruka kod otvora gde nema zahteva za odgovarajućim dihtovanjem i termo izolacijom. Klizna vrata imaju krilo sa ugrađenim rolerima koji klize po donjoj šini.

Sva krila se nezavisno pomeraju u oba smera, a osnovna prednost i odlika kliznog sistema ELVIAL 3000 ogleda se u mogućnosti poluotvorenog prostora, estetike i pristupačna cena.

Kontakt

Adresa: Klisina 9.

Nova 8, Batajnica

Tel: +381 646136002

Bobar Plast

© 2020

Sva prava zadržana